Ferrero Rocher u domaćoj verziji

Ferrero kuglice sigurno svi obožavate, ali nekako nemate priliku često da ih probate, zar ne? Zato vam donosim recept za pripremu ovih kuglica. Ovaj recept je majka pronašla na coolinarika.com pre par godina za slavu i od tada su nezaobilazni za slavsku trpezu. Gosti ih prosto obožavaju, a majka svake godine pravi sve više ovih kuglica.

Za pripremu je potrebno:

  • 180g pečenih lešnika
  • 180g nutelle (ili drugogo crnog krema)
  • 180g napolitanki sa lešnikom
  • Još 50-70g mlevenih lešnika za kasnije

Dodatno ako želite možete napraviti glazuru od crne čokolade, malo maslaca, mleka i kakaa. Mada, ako ćete ih servirati za slavu, nemojte ih uvaljati skroz u čokoladu (jer će se na trpezi otopiti brzo), već samo malo kapnite odozgo ili ostavite uvaljane u lešnike.

Ferrero rocher priprema:

Čini mi se da ne postoji prostije pripreme kolača. Na krupnije sameljite lešnike i izlomite napolitanke. Sve sastojke (po 180g skrupno mlevenih lešnika, napolitanki i nutelle) pomešajte i ostavite na kratko da se stegne. Napravite loptice.

Preostalih 50-70g lešnika, takođe, sameljite na krupnije i sve kuglice uvaljajte u lešnike. Potom napravite glazuju od pomenutih sastojaka i kuglice uvaljajte u čokoladu.

Ponoviću da možda nije dobra ideja da ferrero kuglice skroz uvaljate u čokoladu, ako ih pripremate za slavu, rođendan ili neku drugu priliku, gde je namenjeno da stoje na trpezi. Mnogo praktičnije će biti da ostanu uvaljani u lešnike, a odozgo ih možete samo malo ukrasiti čokoladom.

Prijatno!

Pratimo se na instagramu za još dosta zanimljivog sadržaja, a ostale recepte pronađite na mom blogu.

 

Možda će ti se dopasti:

0
    0
    Tvoja korpa
    Tvoja korpa je prazna. Da li želiš da pogledaš nešto od proizvoda?Povratak na kupovinu